Het begin van Chanti Chanté

Waar ben ik in godsnaam aan begonnen?! Die vraag stel ik terwijl ik met allemaal vol gekrabbelde post-its voor me zit. Mijn vriend zit tegenover mij en lacht om mijn gestress.

Een aantal dagen geleden besloot ik ervoor te gaan. Ik ga serieuzer aan de slag met mijn fotografie en ga daarnaast starten met een blog. Ik wil dit al een tijdje maar durf de stap steeds niet te zetten. Nu ik thuis zit door een positieve coronatest is het tijd. COVID-19 geeft me geen keus.

Vol goede moed begin ik aan mijn eigen website. Al bij de eerste stap ervaar ik een probleem… Hoe noem ik mijn website eigenlijk?! Ik heb geen idee en besluit om van alles op te schrijven. Al mijn bijnamen, mijn werk, mijn hobby’s en favoriete liedjes staan op de post-it’s. Ik kijk er naar en heb nog steeds geen idee. Ik besluit om het even te laten voor wat het is en pak mijn telefoon om een appje naar mijn moeder te versturen.

Mijn moeder zit samen met haar vriend op de bank en bespreekt mijn ‘dilemma’. Hij maakt een flauwe woordgrap waardoor ik ineens zie dat ik een bijnaam mis op mijn lijstje! Een van mijn collega’s was vorig jaar erg creatief op de verjaardagskaart en gaf mij een nieuwe naam: Chanté. Mijn liefde voor wijn wilde zij graag benadrukken en zo kwam zij op de combinatie van Chantal en santé. Vol enthousiasme ga ik door met stap 2: beseffen dat Chanté niet beschikbaar is. We zijn weer terug bij stap 1.

Ik twijfel lang en kijk nog eens naar de post-it’s. Ik besluit Chanté te combineren met andere kenmerken. Zuster Chanté klinkt leuk maar ik wil niet alleen maar schrijven over mijn werk. Na een beetje gepuzzel kom ik opnieuw bij het lijstje vol bijnamen. Mijn aandacht wordt getrokken door de eerste bijnaam die ik kreeg van mijn eerder genoemde collega: Chanti. Ik plak het bij elkaar en kijk direct of het beschikbaar is… Yes! We kunnen verder!

Stap 3: vloeken en tieren totdat de website online is.

Eén antwoord op “Het begin van Chanti Chanté”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.