Chantal

Een mode- en beautyfotograaf met oog voor het individu.

Ik ben Chantal, 30 jaar en ik ben de oprichter van Chanti Chanté. Daarnaast ben ik een oncologieverpleegkundige met een liefde voor paaldansen, wijn en vooral fotograferen.

In 2020 besloot ik om serieuzer aan de slag te gaan met mijn fotografie. Chanti Chanté is als gevolg van dit besluit ontstaan.

De passie voor fotograferen is met de jaren gegroeid. Van jongs af aan maak ik al foto’s. Wegwerp en digitale camera’s, polaroids en smartphone met selfiestick; ik heb met alles wel gefotografeerd. Sinds 2012 fotografeer ik echter het liefst met een spiegelreflexcamera. Het kijken door zo’n kleine opening, het gewicht van de lens op mijn linkerhand en de eindeloze mogelijkheden… de droom om professioneel fotograaf te worden is daarmee geboren.

Ik fotografeer zowel binnen als buiten. Met natuurlijk licht, tijdens het gouden uur, creëer je prachtige sfeervolle foto’s. Toch fotografeer ik ook graag in een studio door de vele mogelijkheden, controle en rust.

Al sinds ik een camera bezit fotografeer ik niets liever dan mensen. Bij portretten haal ik veel inspiratie uit modebladen en tijdschriften. Een simpele close-up met een basic look of juist een hele extravagante plaat, ik hou ervan!

Wat ik bij portretten belangrijk vind is dat het wel past bij de persoon die ik voor me heb. De make-up en styling kan nog zo perfect zijn, maar als het model zich niet op zijn/haar gemak voelt is dit ook zichtbaar op de foto. Ik kijk goed naar wie ik fotografeer en zorg dat ik de kracht van die persoon vang op de lens. Ik zou mezelf daarom ook het liefst omschrijven als een mode- en beautyfotograaf met oog voor het individu.

Ik ben erg perfectionistisch en zal daardoor altijd vinden dat ik nog meer kan leren. Met veel online lessen en workshops en met het aanpakken van nieuwe uitdagingen hoop ik mezelf te blijven ontwikkelen als fotograaf. Uiteindelijk is er maar één doel en dat is een mooie foto. En de foto kan alleen mooi zijn als zowel het model als ik trots en tevreden zijn over het eindresultaat!