Controle in een hoofd vol vragen

Het eerste dakkapel zit er op. Helaas is ie nog niet af en moet er aan de buitenkant nog wat gebeuren maar we kunnen in ieder geval aan de slag met de babykamer. Dat is een geruststelling moet ik bekennen. De afgelopen tijd zit ik vol spanning. Mijn huis in puin, mijn buik die groeit en een boel vragen in mijn hoofd. Kan dat nog gerepareerd worden en hoe snel? Wat als het nog niet af is en de kleine eerder komt?!

Ik vind het lastig om de controle los te laten, om te zien wat er met mijn huis gebeurd en om vrijwel geen grip te hebben op wat het eindresultaat wordt. Een van de redenen waarom ik dol ben op fotografie zou je denken…controle.

Niks is minder waar. Fotografie geeft mij de ruimte om een plan te maken en dat uit te voeren, dus ja in die zin heb ik controle. Afhankelijk van de locatie heb ik ook nog controle over de setting en het licht. De instellingen van de camera blijven soms nog een uitdaging maar ook die heb ik onder bedwang. De uitvoering kan echter altijd anders lopen doordat ik geen invloed heb op het weer, de werking van mijn apparatuur of de medewerking van mijn model of onderwerp.

Falende apparatuur is zo’n ding waar ik erg gefrustreerd van kan raken. Dat de zon niet schijnt of het model een rot humeur heeft dat kan ik accepteren, daar kan ik misschien nog iets mee. Maar zodra mijn camera op het cruciale moment weigert, gooi ik het liefst de camera door de witte studioruimte. Ik wil kwaliteit leveren en mezelf laten zien als fotograaf. Ik moet met DE foto thuiskomen en niet de foto net na het moment of met onwijs veel ruis door het slecht functioneren van mijn camera.

Het is een van de redenen dat ik momenteel minder fotografeer. Mijn camera vertoont kuren en maakt dat ik de controle verlies over het eindresultaat. Mijn spaarrekening heeft een apart potje gekregen zodat ik kan investeren in betere apparatuur. Tot dat potje gevuld is moet ik het doen met de huidige mankementen. Of ik dat kan accepteren? Dat is de vraag. Die past er ook nog wel bij… mijn hoofd was nog niet vol genoeg met verbouwingsgerelateerde vragen.

Eén antwoord op “Controle in een hoofd vol vragen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.