Focus op fotografie

Soms moet je bij jezelf nagaan wat je wilt en wat je doelen zijn. Wat wil ik bereiken?

Voor de site zou ik dat ook graag willen uitzoeken. Om mijn doelen te vinden start ik met een workshop bloggen. Hopelijk heb ik hierna meer duidelijkheid over Chanti Chanté.

Via Zoom starten we de meeting en samen gaan we aan de slag. We krijgen de opdracht om een persona te schrijven van de lezer. Ik merk dat de doelgroep erg bij mezelf ligt. De lezer houdt namelijk van mode, beauty en fotografie. Ook is hij/zij sociaal, gezellig en actief op Instagram. Als mij wordt gevraagd welk tijdschrift mijn lezer zou lezen twijfel ik geen moment; de AndC. Een leuk blad voor mijn leeftijdscategorie met alles op het gebied van mode, beauty, lifestyle en meer. Ik heb er een aantal in het zwarte tijdschriftenrek naast de bank en haal er een hoop inspiratie uit op het gebied van schrijven en fotografie.

We krijgen een schrijfopdracht en ik besluit om te schrijven over mijn zoektocht. Ik ben niet alleen op zoek naar het doel van Chanti Chanté maar ook naar wie ik ben als fotograaf. Tijdens de opdracht schrijf ik wat in mij opkomt en al snel wordt het een wirwar van zinnen. De ene alinea gaat over fotografie, de ander over wat mijn doel is met bloggen. Ik besef me dat ik nu eigenlijk 2 blogs schrijf en besluit om ze uit elkaar te halen.

Mijn doel wordt schrijvende wijs steeds duidelijker. Mijn site is bedoeld voor fotografie, voor het delen van mijn foto’s en het creëren van een naam. De blogs zouden daarbij ondersteunend moeten zijn.

Tijdens de koffiepauze vertel ik enthousiast aan mijn vriend over deze ontdekking en wat ik ga doen om dat doel te bereiken. De hele website moet overhoop en vanaf dat moment moet elke blog gaan over fotografie. Of nog specifieker, de zoektocht naar wie ik ben als fotograaf!

Aan het eind van de workshop loopt mijn hoofd over van ideeën, ik kan niet wachten om te beginnen. Het format van de site moet anders, je moet meer foto’s zien, er moet een snelkoppeling naar mijn portfolio komen en er moet een pagina zijn over mij als fotograaf. Het bloggen, waar de workshop voor was bedoeld, moet uiteindelijk nog even wachten.

Ruim een maand later herschrijf ik de 2 blogs waarmee ik tijdens de workshop begon, ik kijk lachend naar mijn scherm als ik die wirwar van zinnen weer voor me zie staan. Wat was ik enthousiast en wat werd het een zooitje hierdoor. Gelukkig staan alle tips van de workshop nog in hetzelfde document, het valt nog te redden!

De eerste blog, voortgekomen uit de workshop, ben je nu aan het lezen op je mobiel of laptop. De site heeft een nieuw uiterlijk, de nieuwste foto’s van mijn laatste fotoshoot staan online en ook het eerste fotografie gerelateerd blog is dus een feit. Vanaf nu is het een website met de focus op fotografie, mijn fotografie!

De workshop die ik heb gevolgd is echt een aanrader. Neem daarom vooral eens een kijkje op mijnverhaalinklaretaal.nl en ontdek jouw schrijftalent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.