Cocktails met mijn zorgheld

Vandaag is het de dag van de verpleging. Ik heb nachtdienst en doe mijn werk zoals ieder andere nacht. Al jaren doe ik dit werk met veel liefde en plezier. Ik werk hard en ben trots op mijn vak en op de dag van de verpleging besef ik me dat altijd net iets meer.

12 mei is al jaren een internationale dag speciaal voor de verpleging. Dit jaar leeft het echter ook buiten de muren van de zorginstellingen met dank aan COVID-19. Van alle kanten krijgen wij extra waardering. Sinds het coronavirus is er een hoop aandacht voor de medewerkers in de zorg. Er is applaus en in het ziekenhuis worden we overladen met cadeaus, het is af en toe te gek voor woorden.

Het valt op dat veel mensen ineens meer interesse hebben in het beroep dat ik al jaren uitoefen. Toch voelt het voor mij en mijn collega’s niet anders dan anders. Wij werken nog steeds hard voor onze patiënten en ook na corona zullen wij er voor onze patiënten zijn. Blijft al die aandacht ook als het over is? Of is de dag van de verpleging dan weer alleen iets voor binnen de zorginstellingen? Waarom nu ineens zoveel interesse en waardering? En waarom juist zoveel interesse in het personeel van de ziekenhuizen?

Mijn zusje werkt ook in de zorg. Zij zorgt al jaren voor ouderen in het verpleeghuis en maakt het verblijf voor deze mensen altijd een stukje beter. Wel of geen corona zij doet onvermoeibaar een stapje extra en zorgt zelfs voor lekkere hapjes en mooie, gekrulde haren om de bewoners af te leiden van de eenzaamheid. Zij krijgt geen cadeaus. Het voelt oneerlijk en onlogisch.

Mijn collega’s en ik praten over de oneerlijke verdeling van aandacht en waardering en zijn het unaniem eens: het zorgpersoneel in al die verpleeghuizen, dat zijn pas zorghelden!

Omdat mijn zusje geen cadeaus krijgt en naar mijn idee niet de waardering krijgt die zij zo verdiend, heb ik haar vorige week verwend met een terrasjeservaring… cocktails, bittergarnituur, menukaarten en gereserveerdbordjes, niks is te gek. Mijn tuin kreeg zelfs een nieuwe naam: “Club Chanti Chanté.” Alles voor een zorgheld, mijn zorgheld!

Eén antwoord op “Cocktails met mijn zorgheld”

  1. Lieve Chanti…je pa en ik zijn super trots op Serena en jouw. Jullie zijn onze zorghelden. Wat een prachtige blog weer. We denken aan jullie…ga zo door en blijf positief. We houden van jullie…kusjes van je Pa en mij ❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.