Spanning en perfectionisme

Vol zenuwen rijd ik richting Centraal Station. Ik ben onderweg om mijn nichtje op te halen zodat ik haar met mijn camera kan vastleggen. Het klinkt niet spannend maar het voelt onwijs spannend… mijn allereerste studioshoot ooit!

Veel te vroeg komen we aan bij Fotostudio de Vrije Wolf. We wachten nog even in de auto en tijdens dat wachten praat ik honderduit. Ik klets graag maar door de zenuwen praat ik meer en sneller dan normaal. Ik hoop dat mijn nichtje niet gillend gek wordt.

Zodra het tijd is worden we vriendelijk onthaald en begeleid naar de ruimte. Daar krijgen we uitleg en een beetje hulp. Er wordt mij op het hart gedrukt dat ik kan bellen bij vragen, super fijn!

Ik ga aan de slag en ben de eerste helft van de gereserveerde tijd aan het klooien met de lichtopstelling. Stiekem ben ik nog steeds nerveus, bang dat het niet lukt, dat ik het niet kan. Mijn nichtje blijft optimistisch en geduldig waardoor ik wat kalmeer. Mijn perfectionisme gaat mij vandaag niet in de weg staan!

Het gaat steeds wat beter, ik geniet van de tijd samen en probeer te ontspannen. Ik besef me dat deze eerste keer gemakkelijker gaat doordat ik daar sta met een heel vertrouwd persoon. Haar vragen om model te staan is mijn beste keus geweest.

We besluiten om even te pauzeren en wat te eten, daarna gaan we aan de slag met vrolijke achtergronden en ik zie mijn nichtje in haar element komen. Haar vrolijke karakter komt goed naar voren en vang ik ook goed op de lens. Ruim 230 foto’s later zit de studiotijd erop en breng ik haar voldaan terug naar het station.

Onderweg naar huis bedenk ik, ondanks dat voldane gevoel, wat er allemaal anders moet een volgende keer. Het stond niet in de weg maar komt toch weer even om het hoekje kijken…hallo perfectionisme!

De foto’s van mijn nichtje zijn te zien in mijn portfolio. Het liefst plaats ik elke foto, zo blij ben ik met het resultaat. Het zijn mijn favoriete foto’s tot nu toe. Voor een goed portfolio moet je echter variatie laten zien.

Ik hoop snel weer in de studio te staan. Dit keer met meer vertrouwen en nog steeds een beetje spanning en perfectionisme. Alleen zo creëer ik weer nieuwe favorieten.

Eén antwoord op “Spanning en perfectionisme”

  1. Ik vond het echt onwijs leuk om te doen en het resultaat is prachtig!!! ❤️ Bedankt voor de geweldige dag samen mey jou 😘 Xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.